Редактор: e-mail: снимка Live.Varna.bgСлед изтичане на посочения в билета час - дори

...
Редактор: e-mail: снимка Live.Varna.bgСлед изтичане на посочения в билета час - дори
Коментари Харесай

Нова неуредица с интегрирания транспорт във Варна: Не е ясно кога си застрахован, нито кога билетът е валиден при прекачване

Редактор: 

e-mail: 

фотография Live.Varna.bg

След приключване на посочения в билета час - даже в границите на едно пътешестване, пасажерът в градския превоз във Варна би трябвало да закупи нов билет, при положение, че желае да продължи пътуването си. Това споделят контрольорите в рейсовете в морската столица.

Това обаче опонира на изказванието на, която пояснява, че " за деен се смята билет, в случай че сега на прехвърляне в рейс или тролей, не е изтекла неговата времева годност от 1 час. С него пасажерите могат да продължат пътуването си до определената от тях спирка без да си купуват нов билет ". Това несъгласие разкри в своя обява във Facebook варненката Мая Мирянова.

Нейната обява, споделена и в известната група, е следващото доказателство, че в работата на сякаш „ интегрирания “ дефинитивно автобусен превоз на града към момента има доста неуредици.

„ Със сигурност в интерес на жителите и гостите на град Варна и покрайнините, и за техния комфорт при прилагане на публичния превоз на Варна, би било виновните по тематиката лица да излязат със мнение по въпроса, що е то " постоянен превозен документ “ и какъв брой продължава неговата интензивност “, написа варненката.

Мирянова разяснява и още една неизясненост във връзка с статута на пасажерите, а точно – функционалността на билета да е застраховка при положение на акцидент в рейса. Пътникът е длъжен да валидира на валидатора своя билет, с цел да бъде застрахован. При валидиране при прехвърляне ползващите публичния превоз могат да се радват на повече от една застраховка “, разяснява Мая Мирянова.

„ За жал, оставаме незастраховани единствено в тези 10 - 15 минути, в които на опашката пред машината за продажба на билети в рейса, рискът да пострадаме съществува, само че той не се брои... “, отбелязва варненката.

„ Дали Кметът на Община Варна не би трябвало да предприеме дейности - в кръга на своята подготвеност, за изясняване на обстановката и съответното ѝ решение в името на прозрачността, коректността и спокойствието при пътешестване на жителите?! “, пита Мирянова.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР